Opskrifter

Vi finder inspiration til bagværk på nettet. Der findes efterhånden mange gode blogs.

Vi anvender ofte sorghum mel til brød og boller, da det giver en rigtig god struktur i brødet. Sorghum mel fra Biogan kan købes på med24.dk.

Vær opmærksom på, at Tobias kun tåler Finax orange melblanding og Dr. Schar melblandinger (dunkel, mix B og mix C), da melblandingerne skal være naturlig glutenfri. Der kan være andre melblandinger, som han også kan tåle, men ovenstående melblandinger anvender vi selv.

Når man bager kager kan almindelige opskrifter med hvedemel godt anvendes. Hvedemelet skal blot erstattes med en fin glutenfri melbehandling som f.eks Schar mix C.

Da Tobias fik konstateret cøliaki købte vi en Ankerums røremaskine. Det har vi ikke fortrudt! Den kører godt og stabilt, og den ælter let de tunge deje i lang tid.

På siderne kan du finde opskrifter, som vi selv har udviklet med tiden. der er opskrifter på brød og boller, andet bagværk, kager og småkager samt opskrifter på julesmåkager.

 

Majspandekager/tortillas (til ca. 12 pandekager)

4 tsk. Kartoffelmel
4 dl majsmel
4 dl mælk (jeg bruger kokos-rismælk, da Tobias ikke tåler mælk)
6 æg

Kartoffelmel og majsmel blandes sammen. Mælk piskes i. Æg piskes i. Pandekagerne steges med smør eller olie på panden. Det er lettest at stege med smør, da de lettere hænger i med olie.

Tærtedej (grov)

50 g smør
1-2 æg
4 del glutenfrit mel, f.eks. 2 dl quinoamel, 1 dl majsmel og 1 dl rismel. Quinoamel kan erstattes af sorghummel eller Schar Dunkel. Ønskes en lysere dej kan anvendes lyst mel.
1 spsk. chiafrø

Alle ingredienserne æltes sammen som almindelig tærtedej. Hvis dejen er for tør kan tilsættes lidt vand eller olie.