Skip to content

Glutenfri low-carb frokost og aftensmad

På denne side kan du finde opskrifter, som kan indgå i enten frokost eller aftensmåltider.

Low-carb Spinatpandekager (til ca. 6 pandekager)

Vi er gået over til at lave disse lækre spinatpandekager, da Tobias minimere sit indtag af kulhydrater. Vi synes faktisk at disse er mere lækre end majspandekagerne, da de ikke bliver helt så tørre.

200 g spinat (gerne frossen hakket spinat, som tøs op på forhånd)
2-3 dl vand
6 æg
salt
loppefrøskaller til man får den rigtige konsistens af pandekagedejen.

Spinat og vand blendes til en ensartet masse. Derefter piskes æg, salt og loppefrøskaller i. Steges på panden med valgfrit fedtstof. Vi anvender jomfrukokosolie. Spinatpandekagerne kan fryses og tages op enkeltvis, hvis man lægges madpapir imellem pandekagerne.

Majspandekager/tortillas (til ca. 12 pandekager)

4 tsk. Kartoffelmel
4 dl majsmel
4 dl mælk (jeg bruger kokos-rismælk, da Tobias ikke tåler mælk)
6 æg

Kartoffelmel og majsmel blandes sammen. Mælk piskes i. Æg piskes i. Pandekagerne steges med smør eller olie på panden. Det er lettest at stege med smør, da de lettere hænger i med olie.

Grov tærtedej

Denne portion giver 1 tærte. Vi laver ofte 2 tærter af gangen, så der er let mad til dagen efter.

70 g smør
1-2 æg
4 del glutenfrit mel, f.eks. 2 dl quinoamel, 1 dl majsmel og 1 dl rismel. Quinoamel kan erstattes af sorghummel eller Schar Dunkel. Ønskes en lysere dej kan anvendes lyst mel.
1 spsk. chiafrø

Alle ingredienserne æltes sammen som almindelig tærtedej. Hvis dejen er for tør kan tilsættes lidt vand eller olie.

Low-carb tærtedej af mandelmel

Her er en opskrift på tærtedej uden kulhydrater, som vi selv har udviklet ved at prøve os frem. Der bliver til én tærte.

120 g mandelmel
20 g loppefrøskaller
50 g ghee (hvis man tåler mælkeprodukter kan der anvendes smør i stedet)
1 æg
1 tsk. salt

Bland alle ingredienserne grundigt sammen. Dejen kommer ikke til at hænge sammen som normal tærtedej. Smuldre dejen ud over tærtefadet og tryk den sammen og op af siderne. Blind-bag bunden 15 min ved 200 grader. Kom herefter fyldet på og bag yderligere i ca. 30 min.

Fiskefrikadeller

Færdig fiskefars indeholder ofte gluten, hvorfor vi selv laver farsen til glutenfri fiskefrikadeller. Disse fiskefrikadeller er et stort hit.

600 g frisk torsk
2-3 æg
1 løg
1 øko citron (skal og saft skal bruges)
dild
salt, peber
loppefrøskaller

Hak løget i foodprocessoren. Tilsæt torsken og hak igen. Tilsæt æg, skal og saft af citronen samt salt, peber og lidt loppefrøskaller. Loppefrøskallerne hjælper med at få en god konsistens og opsuge noget af væsken. Steg fiskefrikadellerne ved middel varme i ghee/jomfru kokosolie eller smør.

Oliventapenade (low-carb)

Oliventapenade smager skønt på et stykke brød enten alene eller under ost. Oliven indeholder meget lidt kulhydrat og er perfekt i en low carb kost. Hjemmelavet oliventapenade kan holde sig fint 1-2 uger i køleskabet.

150 g oliven (sorte eller grønne eller blandede)
1 fed hvidløg

Oliven og hvidløg blendes med en stavblender – og vupti, så er der oliventapenade.

Rødbedetartar med spidskål

Denne salat spiste Tobias store mængder af til frokost i den periode, hvor han havde ME. Alle i familien synes godt om salaten, så her er opskriften, hvis I har lyst til at prøve den. Opskriften er med inspiration fra bogen “Grønt Grundkøkken” af Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg med vores egen tilpasning.

1 kg rødbeder
1/2 spidskål

Dressing:
6 spsk koldpresset økologisk rapsolie
1-2 fed hvidløg
1/2 glas kapers
En håndkuld persille
salt

Kog halvdelen af rødbederne i 25-30 min til de er møre. Skræl resten og skær dem i fine, små tern. Pil de kogte rødbeder og skær dem i fine, små tern. Bland de kogte og rå rødbeder. Snit spidskål fint på et mandolinjern og bland i rødbederne. Hak persille, kapers og hvidløg fint og bland med rapsolien. Smag dressingen til med salt og bland dressingen i rødbederne og spidskålen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.