Skip to content

Glutenfri kager og småkager

Når man bager glutenfri kager og småkager, kan man godt bruge opskrifter på almindelige kager, blot man erstatter hvedemel med glutenfri mel.

Til kager anvender vi ofte Schar mix C, rismel (ikke fuldkorn), majsmel, maizena, kartoffelmel og mandelmel.

I småkager tilsætter jeg ofte en tsk. loppefrøskaller, da det gør småkagerne mindre “støvede” i smagen.

Drømmekage – Tobias’ ynglingskage

Det tog mig mange forsøg at lave en drømmekage, som ikke faldt sammen, når man lagde kokos/smørblandingen på kagen. Jeg bruger quinoamel, som man godt kan smage i kagen. Hvis man ikke kan lide quinoamel, så prøv at erstatte med en anden meltype. Det bedste resultat opnås, hvis man bruger 2 forskellige meltyper. Opskriften kommer her:

2 dl kokosrismælk (vi bruger Alpro)
50 g smør eller kokosolie
4 æg
200 g rørsukker
200 g mel (100 g quinoamel og 100 g rismel)
1 tsk. loppefrøskaller eller FIberHusk
3 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniliesukker

Smelt smørret i en gryde og bland kokosrismælken i. Pisk æg og rørsukker luftigt, og sigt og vend mel, bagepulver, loppefrøskaller og vaniliesukker forsigtigt i. Rør til sidst den lune blanding af kokosrismælk og smør i. Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir. Bag kagen ved 180 grade varmluft i 25 min. mens fyldet laves.

Fyld
150 g kokosmel
300 g brun farin
120 g smør/kokosolie
1 dl kokosrismælk

Bland alle ingredienserne sammen i en gryde og bring det op i kog under omrøring. Tag kagen ud af ovnen, når der ikke hænger noget ved, når man prikker i midten med en strikkepind. Hæv temperaturen til 200 grader varmluft. Hæld fyldet på kagen og bag den 5 min. i den øverste del af ovnen. Servér kagen, når den er afkølet.

Citronsmåkager – ca. 50 stk.

Citronsmåkagerne er en af Tobias’ ynglingssmåkager. De er ikke så søde, som almindelige småkager, da citronen giver en frisk smag.

125 g blødt smør
1,5 dl sukker
2 tsk. vaniliesukker
1 æg
Revet skal af én citron + saften fra en halv citron
1 tsk. loppefrøskaller
4 dl mel (jeg bruger enten 2 dl mandelmel og 2 dl. majsmel eller kun majsmel)

Rør det bløde smør, sukker og vaniliesukker sammen med en håndmixer. Tilsæt revet citronskal og ægget og rør igen. Tilsæt mel og loppefrøskaller og rør igen med håndmixer. Dejen er blødere end glutenholding småkagedej. Rul et stykke husholdningsfilm ud på køkkenbordet og brug en ske til at placerer dejen i en pølse på filmen. Luk filmen om dejen og rul til en jævn pølse. Pølsen ligges i fryseren min. 1/2 time og gerne længere. Når dejpølsen er hånd kan der skæres skiver af den. Skiverne lægges på en bageplade med bagepapir og bages ved 200 grader (over/under varme) i ca. 8 min. Køles af inden de tages af bagpladen.

Jeg håber du blev inspireret af opskrifterne på glutenfri kager og småkager.

Hvis du vil se opskrifter på glutenfri brød og boller, så se her.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.